Pupusyksy alkoi, ja sen yksi mieleenpainuvimpia hetkiä oli koulun esittelypäivä. Kiersimme myös Parkin, jonka kohokohdaksi jäi Profean toimisto. Se oli täynnä kaikennäköisiä päälliköitä. Meininki näytti ammattimaiselta, mutta rennolta. Olin vaikuttunut siitä, että jokaisella työntekijällä tuntui olevan todella mielenkiintoisia työtehtäviä ja paljon vastuuta kannettavana. Tiesin heti, että talouspäällikön rooli olisi juuri kuin minulle, ja päätin hakea siihen täysillä.

Kun lopulta näin työilmoituksen, kuvittelin, että työhön vaadittaisiin kokemusta tai vähintään paljon alan opintoja. Lannistuin, sillä olinhan vain pupu, jonka ulkoisen laskentatoimen taidot kulminoituivat LRYA1:n suorittamiseen. Viimeisenä hakupäivänä silloinen markkinointipäällikkö tokaisi, että ”eipä oo äijän hakemusta paljoo näkyny”, ja teki selväksi, että pupu todellakin voi tulla valituksi. Alkoi hullunmylly, kun rustasin epätoivoisesti niin hyvää hakemusta, kuin vain silloin osasin. Tätä seurasi haastattelukierrokset. There could be only one. Ja kävikin niin, että minut valittiin. Alepan kassalta talouspäälliköksi oli melkoinen loikka uratikkailla, ja vaikea aluksi edes käsittää. Kassakone oli vaihtunut taloushallintojärjestelmiin ja käsittelemiini rahoihini oli tullut muutama nolla lisää.

Meno Profealla olikin aika lähellä ensivaikutelmaa: Työtehtävät haastavat työntekijää ja pyritään ammattimaisuuteen, mutta osataan ottaa myös rennosti ja pitää hauskaa työporukalla. ”Päällikkö” -päätteiset tittelit eivät olleet liioiteltuja, sillä kaikilla oli suuri vastuu ja mielenkiintoiset työtehtävät. On vaikea kuvailla, kuinka elämää mullistava kokemus Profean talouspäällikön työ on. Päästessäni syvemmälle työhöni, tajusin, että urani on omalla tavallaan varmaan saavuttanut lakipisteensä. En ole varma, tuleeko minulla enää koskaan yhdistymään työssä huikeat työkaverit, joustavat työajat, opettavat työtehtävät ja mahdollisuus juoda kaljaa töissä.

Talouspäällikön työ on joskus rankkaakin, varsinkin jos monet isommat hommat sattuvat pamahtamaan työpöydälle yhtä aikaa. Silti en kadu päivääkään Profealla, sillä on todella tyydyttävää ajatus, että voi sanoa tuleville työnantajille, että he voivat palkata minut tekemään oikeastaan mitä vain taloushallinnon tehtäviä, ja hoidan hommat. On myös hienoa, kun on saanut käytännön perspektiiviä kouluun, kun kursseilla heti alkaa näkemään oikean työelämän applikaatioita teorialle. Näistä hyvinä esimerkkeinä TJ5 ja TJ11, joiden sisällöstä olennaista on kaikki. Vähintään yhtä arvokkaana pidän kontakteja työkavereihini, sillä talouspäällikön työ on antanut myös hyvät valmiudet omankin yrityksen pyörittämiseen, sillä onhan sellaista tässä yli vuosi tehty jo.

Hae siis Profealle talouspäälliköksi, ja opetan sinulle, kuinka puolen miljoonan yrityksen taloushallintoa pyöritetään. DL sunnuntaina 29.1.2017. Hae osoitteessa: https://emp.jobylon.com/jobs/7991-profea-talouspaallikko/

Tatu Koskela

Profea Oy:n talouspäällikkö