Elämäni parasta aikaa

 

Toimitusjohtajan tehtävä on ollut yksi elämäni parhaimmista kokemuksista. Olen Profean kautta oppinut ja päässyt kokemaan niin monia asioita niin hienojen ihmisten kanssa, että kaikkea on vaikea lähteä edes kirjoittamaan. Tulen muistamaan sen päivän kun minut valittiin vielä pitkään elämässäni. 

Pääsin aloittamaan suoraan yrityksen kiireisimpään aikaan. Suuria rekrytointeja oli edessä ja samanaikaisesti pääsykoeuudistus aiheutti merkittäviä muutoksia yrityksessä sisäisesti. Olimme menossa uudistuneen pääsykokeen myötä täysin uusille markkinoille, joista kenelläkään ei ollut ennestään kokemusta. Halu kehittyä, viedä yritystä eteenpäin ja näyttää itselleen, että sä kyllä pystyt tähän, oli kuitenkin erittäin suuri. Tämä varmasti paikkasi silloin puuttuvan osaamisen ja kokemuksen.

Ensimmäisen syksyni aikana saimme rekryttyä yritykseen loistavia tyyppejä, jotka yhdessä vanhojen työntekijöiden kanssa muodostivat valtavan hyvän tiimin. Lanseerasimme kokonaan uuden tuotevalikoiman pääsykoekirjojen verkkokauppaan ja valmennuskurssien sisältö muutettiin täysin. Tämä kaikki opetti minulle, että yrityselämässä ei saa ikinä jäädä paikoilleen, vaan koko ajan on uudistuttava; opittava sekä itse että yrityksenä.

Henkilökohtaisesti Logosi.fi-palvelun rakentaminen on ollut mielenkiintoisin projekti, missä olen ikinä ollut mukana. Tämä on vain yksi esimerkki siitä, mitä mahdollisuuksia Profea tarjoaa. Työhakemuksessani mainitsin, että kaupassamme myytävissä opiskelijavaatteissa voisi olla kysyntää myös muissa kouluissa. Työsuhteeni alkaessa pääsinkin sitten yhdessä muiden kanssa kehittämään ideaa eteenpäin ja tästä olenkin kertonut jo aikaisemmassa blogikirjoituksessani. Nykyään Logosia vie eteenpäin 10 henkeä, ja liiketoiminta on laajentunut monin eri tavoin, mutta silti suurin potentiaali on vielä hyödyntämättä. Aion myös itse jäädä vielä auttamaan liiketoiminnan kasvattamisessa.

Toimitusjohtajan tehtävä on erittäin monipuolinen. Viikoittaiset tehtävät ja työajat vaihtelevat hyvin paljon. Hyvänä puolena on se, että lähes kaikki on itse aikataulutettavissa ja päätettävissä. Välillä on rekrytoitu, rakennettu verkkokauppaa, järjestetty tapahtumia, suunniteltu budjetteja ja strategiaa eteenpäin sekä mietitty myyntiprosessia. En usko, että ihan heti tulee vastaan samanlaista työtehtävää, jossa näin nuorena saa niin paljon vastuuta ja haasteita. Juuri työn haasteellisuus itseänikin kiehtoi jo hakiessani tätä työpaikkaa ja varmasti haasteet itsessään ovat niitä asioita, joista olen oppinut enemmän kuin mistään. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun on saanut jonkun aluksi haastavalta tuntuvan asian hyvin tehtyä. 

Profealla on ollut vuosien saatossa hyvinkin erilaisia toimitusjohtajia, joilla kaikilla on ollut hieman erilaiset näkemykset ja taidot, jotka vievät yritystä eteenpäin yhdessä muun tiimin kanssa. Valinnassa ei ole merkitystä, onko työskennellyt aikaisemmin Profealla tai mitä pääainetta opiskelee. Tärkeintä on yrittäjämainen ja periksiantamaton asenne sekä aito halu oppia ja kehittää yritystä eteenpäin. Tukena toimitusjohtajalla on osaavat työntekijät ja Profea Oy:n hallitus. Kaikkea ei tietenkään tarvitse osata jo valmiiksi, sillä tulen kouluttamaan seuraavan toimitusjohtajan erittäin kattavasti ja olen vielä pitkään mukana auttamassa.

Aloitin Profealla jo vuonna 2015. Olen päässyt tekemään töitä niin myyjänä, liiketoimintapäällikkönä kuin nyt toimitusjohtajanakin. Muiden työkavereideni tuki on ollut tämänkaltaisessa yrityksessä erittäin tärkeää. Hommat ja päätökset tehdään yhdessä tiiminä – ei yksin. Yhdessä on opittu, kehitytty ja koettu niin hyvät kuin huonotkin hetket, jotka ovat vahvistaneet meitä entisestään. Työkavereista on tullut minulle elinikäisiä ystäviä. Olen päässyt tutustumaan erittäin hienoihin ihmisiin myös TuKY:ssä ja sen ulkopuolella.

Profea on ollut minulle paras työpaikka, mitä olisin voinut toivoa. Tämän takia en vaihtaisi päivääkään. Seuraava toimitusjohtaja pääsee varmasti kokemaan vähintään saman ja halutessaan enemmänkin.

Valtteri Isokorpi